Mire készül a Corvette ZR1 a Nürburgringen?

2018.04.14. 13:15

Alighanem körrekordra. Egy Nordschleifével foglalkozó vlog rakott ki egy videót a napokban a pályán köröző csúcs-Corvette-ről. Úgy fest, tényleg rámennek a hét perc alatti körre.

A Chevrolet korábban már említette, hogy szerintük a Corvette ZR1-es képes lenne egy hét percen belüli körre a sportautógyártók farokméregetésének stadionjában, a Nordschelifén. Egy olyan idővel a ZR1 rögtön bekerülne a világ leggyorsabb közúti sportautói közé, ha pedig a 6:47-es köridő alá is sikerülne bemenni, elvenné a rekordot a Porsche 911 GT2 RS-től

Hogy megvan-e az új körrekord, vagy legalább a hét perc alatti kör még nem árulták el. Az ilyet nem is szokták rögtön elfecsegni a gyártók. A ZR1 tervezőin mindenesetre biztosan nem múlt: a 755 lőerős, 6,2 literes kompresszoros V8-cal szerelt Corvette aerodinamikai csomagja épp az ilyen pályás száguldozásokra lett fejlesztve. Alacsony hátsó szárnya még az alapkivitelben is 70%-kal több leszorítóerőt termel, mint a Z06, a ZTK Performance csomag pedig még ennél is hatékonyabb, a végsebesség közelében úgy nyomja az útra az autót, mintha 430 kg-mal lenne nehezebb a valós tömegénél írtuk róla anno.