Nincs tovább háromajtós Evoque

2018.06.08. 12:36

Az időzítés meglepő: ha minden igaz, jövőre érkezik a második generációs Range Rover Evoque, de a háromajtós változat gyártását már most megszüntették.

1

Az ok meglehetősen prózai: gyakorlatilag senki nem vett háromajtós, csukott változatot, amióta a kabrió megjelent. A vásárlók 95%-a inkább a célszerű ötajtóst veszi meg, akiknek pedig elegendő két oldalajtó, azok általában hajlandók kifizetni a vászontetős kivitel felárát.

A gyengén teljesítő változat gyártásának beszüntetésével állítólag ellensúlyozni tudják az Evoque eladásának csökkenését, ami a típus korából, illetve a hasonló méretű és felépítésű konkurensek szaporodásából adódik.

Az utóbbi években egyébként is egyre több típusból szűnik meg a háromajtós kivitel: így járt nemrégiben a VW Polo, a Renault Mégane és a Ford Focus is, és a gyártók döntéseinek hátterében egyértelműen a célszerűbb ötajtósok látványos térhódítása áll.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.