Tévézett az Uber gyalogost gázoló autójában ülő nő a baleset alatt

2018.06.23. 11:50

Bár már a  közlekedésbiztonsági hatóság jelentése is hetek óta nyilvános, úgy tűnik, maradtak még fontos részletek az Uber márciusi gyalogosgázolása kapcsán. Kiderült: az autóban ülő felügyelő egy tehetségkutató műsorát nézte a baleset másodperceiben.

A márciusi baleset után hamar kikerült a netre a Volvo fedélzeti kamerás videója, amin nem csak a gázolás látható, de az utastérre néző kamera képét is kiadták, amin látszik: az autóban ülő alkalmazott nem az utat nézte a baleset előtti másodpercekben. A humán munkaerő feladata volt, hogy felügyelje az önvezető rendszert, illetve hogy átvegye a vezetést, ha szükséges. Éppen ezért az autóban ülő Rafaela Vasqueznek folyamatosan az utat kellett volna figyelnie, ehelyett jól láthatóan többet nézett lefele, mint előre. Mint kiderült: a Voice egyik epizódját nézte a telefonján.

2018-03-22T192916Z 1169204965 RC124083F3B0 RTRMADP 3 AUTOS-SELFD

Az illetékes temple-i rendőrség szerint a gázolás biztosan elkerülhető lett volna, ha Vasquez az utat figyelte volna  – ha már az önvezető módban haladt autó nem avatkozott közbe.