Pályamód készül a Tesla Model 3-hoz

2018.07.24. 12:50

Track Mode néven kap új pályaüzemmódot a Tesla Model 3 Performance. Kissé lazábbra veszik a menetstabilizáló beállításait, és közvetlenebbül fog reagálni a gyorsító pedálra is. A módosítások részeként a kétmotoros hajtás nyomaték elosztását is átdolgozzák. Nagyobb hangsúlyt kapnak a hátsó kerekek és fékezgetéssel próbálják a sperrdifi hiányát pótolni. Átdolgozták még az akkumulátor hűtését és a visszatermelő fékezést is a pályahasználathoz igazították.

Az újdonságot a népszerű tech csatornájáról ismert YouTube-sztár, Marques Brownlee lengette be, ő volt ugyanis az első, aki a kis Tesla Performance változatát vezethette. A Track Mode fejlesztését később a gyár is megerősítette.

Érdekes, hogy elektromos autók nem igényelnek komoly átalakításokat, lényegében elég a vezérlő programot átírni, jobban odafigyelni a hűtésre és kész is a sportos változat. Az más kérdés, hogy mennyire lesz képes tartani Elon Musk bizakodó ígéretét. Azért az M3 relatíve gyors. És több körön keresztül is tud gyors lenni. A Tesla Model S versenyváltozata pedig elmelegszik hamar. Talán a Model 3 esetében már tényleg sikerült felkészülni a hosszas pályázásra.