Európában már utcára mehet a legcukibb villanyautó

2018.08.01. 06:17

Bár évente tucatszám bukkannak fel a komolyan vehetetlen villanyautó-fejlesztések, úgy néz ki, hogy az Isetta formáját feltámasztó svájci Microlino EV nem tartozik ezek közé. Miután tavaly, és idén is láthattuk a Genfi Autószalonon, most az európai típusengedélye is meglett.

Az Isetta formáját és jellegzetességeit hordozó, elöl nyíló négykerekű kabin csupán 450 kilogrammot nyom, 90 km/h a végsebessége, egy töltéssel 120 vagy 215 kilométert tehet meg kiviteltől függően, és két személyen kívül akár 300 liternyi csomagot is elvihet. A 12 650 eurós - durván négymillió forintos – alapár ezért ugyan nem kevés, hisz hasonló összegért teljes értékű autókat is kapni, de stílusa és környezetbarátsága már eddig is szerzett híveket a járműnek: eddig kb. 4500-an fizették ki az ezer eurós előleget, hogy biztosítsák, az elsők között kapnak az apróságból, ha beindul a gyártás.

A tervek szerint erre sem kell már sokat várni: az első szériapéldányokat szeptemberre ígéri a Micro Mobility.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.