2018.08.04. 07:17

Nem ritka, hogy egy autógyártó megpróbál nagy felhajtást csinálni egy új felszereltségi szint körül – van, hogy úgy tálalják, mintha új modell lenne – de egy kicsit ezet is túlmutat a Lexus húzása.

A lényeg, hogy a Párizsi Autószalonon kell valami feltűnőt mutatni, de olyan újdonság, ami alkalmas lenne erre, momentán épp nincsen. Illetve dehogy nincs: valaki rájött a megoldásra, át kell festeni egy már meglevő modellt valami feltűnő színre, és kész is vagyunk. Így készült az LC Yellow Edition, ami kívül, és részben belül is szép feltűnő, sárga színben pompázik.

Csak ennyi? Hár nem egészen, csináltak hozzá 21-es kovácsolt felniket V alakú küllőkkel, néhány karbonmintás részletet, például küszöbdíszt és tetőfóliát, illetve spéci üléskárpitot. Ez már valami, nem? Végülis az LC még mindig elég merész egy darab.

Aki még mindig kicsit csalódott lenne, annak ideírom azt a pletykát is, amit a sárga csoda kapcsán olvastam egy külföldi lapban. Valószínűtlen, de legalább izgalmas: már készül az új motor az LC-be, 4 literes biturbó 620 lóerővel. Kár, hogy épp a Lexus, amely már az LS-be is csak hathengeres motort épít, aligha költene ilyesmire. De azért álmodozni lehet, ha a valóság nem is több némi sárga festéknél...