Nagy lapos vesékkel jön az új BMW Z4

2018.08.24. 10:12

Az amerikai autósélet talán legsznobabb, legexluzívabb rendezvényén, a Pebble Beach Concours d'Elegance-on mutatja be a világnak a BMW az új Z4-et. A bemutatóval nagyjából egy időben kiadták a sajtóanyagot is, így ha nem is Kalifornia egyik legszebb golfpályáján fotózva, de egy kiadós galériával ismerkedhetünk a kilenc év után megújuló roadsterrel. 

A BMW úgy látszik, tudja, hogy roadstert nem érdemes egy bizonyos szélességi kör fölött bemutatni. Sőt, a jelek szerint Pebble Beach-et sem hagyják el, ha világpremierről van szó, tekintve, hogy - szinte kerek - egy évvel ezelőtt ugyanitt mutatták be a Z4 tanulmányát is. A szériaváltozatról kiadott képek szerint nagyon nem térnek el attól, maradt a karakter a széles lapos vesékkel a szanaszét tagolt orron, ahogy a műszerfal rendezési elvét se piszkálták meg, csak eltűntek a szokásos koncepcióautós túlzások. 

Hiába a hivatalos bemutató, a BMW hagy fontos infót későbbre is a Toyotával közösen fejlesztett újdonságról. Egyelőre csak a Pebble Beach-en kiállított M40i First Edition limitált különkiadás paramétereit fedték fel, ami 340 lóerőt tud a soros hathengeres benzinmotorjával. Ami pedig 4,6 másodperc alatt viszi 0-ról 100 km/h-ra az új alumínium-acél bódét. Ez a széria elektronikusan állítható lengéscsillapítókat, ültetett sport futóművévet, BMW M sport-fékrendszert és a hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművet kap.

Az európai nyilvánosságnak majd ősszel, a Párizsi Autószalonon mutatják meg először a Z4-et, és ott már mindent elárulnak majd a felszereltségi szintekről, paraméterekről. Sőt, ott lesz egy világpremier is, mivel oda időzítik az új 3-as sorozat bemutatóját.