Itt az újabb Ferrari Pista

2018.08.27. 13:44

Azzal, hogy a V8-as motorra turbófeltöltő került a 488-asban, elhárult minden akadály a teljesítmény határtalan fokozása elől, és a Ferrarinál nem is állnak ellen a kísértésnek. Az év elején bemutatott 488 Pista 3,9 literes motorját 721 lóerőig izmosították, most pedig megmutatták a nyitott kivitelt is.

A Pebble Beachen bemutatott Pista Spider változat közel ugyanazt tudja, mint a kupé. Százra ugyanúgy gyorsul, 2,85 másodperc alatt, 200-ra viszont 4 tizeddel lassabban, kerek 8 másodperc alatt ugrik. A végsebessége is ugyanúgy 340 km/h, bár valószínű, hogy ezt csak csukott tetővel tudja. Az eltérés a nyitott modell nagyobb tömegéből adódik: 1377 kilogrammot nyom, ami 91 kilogramm többlet a kupéval szemben, ami nagyrészt a tetőmozgató mechanizmusnak köszönhető.

Míg a kupét annak idején gyorsítócsíkos vörösben mutatták be, a nyitott változat egy másik, jellegzetesen amerikai színösszeállításban mutatkozhatott be Kaliforniában. A fehér alapon kék festés a Ferrari-jelvények kevéske sárgájával megbolondítva az 1960-as években az észak-amerikai Ferrari-importőr által alapított, gyári autókat futtató NART csapat színkombinációja volt, de a 488 Pista Spidernek is igazán jól áll.

Két dolgot nem árultak el a nyitható tetejű modellel kapcsolatban: az árát, és azt, hogy korlátozzák-e a gyártását, de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha csak néhány százat készítenének, annak érdekében, hogy megőrizzék e változat exkluzivitását.