Új ember áll a Citroën formatervezők élére

2018.09.25. 17:39

Ahogy a Citroën márka igazgatója fogalmaz, új kreatív ciklus kezdődik a vezető tervező személyének cseréjével. Az elmúlt hat évben Alexandre Malval vezetésével készültek a Citroën típusai, de a szakember, aki 17 éve dolgozott a PSA csoportnál, november elsejével kilép a cégtől. Úgy tudjuk, a Mercedes-Benz nizzai formatervező stúdióját vezetheti a jövőben, de már meg is van az utódja.

IMG 0493

A jövőt a Citroënnél Pierre Leclercq formálhatja, aki a Zagatónál kezdett, majd dolgozott a BMW M részlegénél és a Kia tervezőközpontjában is – itt már formatervezési igazgatóként – így szakmai tapasztalata biztosan akad – a kérdés már csak az, hogy az irányítása alatt merre fordulhat a Citroën stílusa. Az elmúlt években, Malval irányításával minden típust a C4 Cactus fazonjához igazítottak, de a gumibuborékok, alacsonyra csúszott fényszórók és színes tetők lassan kezdenek megszokottá válni, nem is ártana néhány új ötlet, amelyekkel megint meglephetik és elkápráztathatják a közönséget.

Leclercq persze nem kap teljhatalmat: a PSA csoport formatervezési vezetőjének, Jean-Pierre Poulénak jelent majd, aki azt nyilatkozta, büszke rá, hogy egy ilyen jó nevű szakemberrel bővül a csapata. „Meggyőződésem, hogy tehetsége és nemzetközi tapasztalatai hozzátesznek majd a Citroën PSA csoport stílusához.” - mondta.