Utcára vitték a Porsche versenyautóit

2018.10.27. 13:28

A hosszú búcsúztató körtúra zárásaként forgalomban is meghajtották a Porsche LMP1-es versenyautóit.

d00516ed-porsche-919-final-drive-20

A 900 lóerős autókkal a Porsche weissach-i fejlesztőközpontjától a zuffenhauseni múzeumig gurultak nagyjából 25 kilométert. A rövid túra során az utakat nem zárták le, a fotókon is látszik, hogy közúton búcsúztatták el a sikeres versenyautókat.

A menetben egy Porsche 919 és az Evo változat vett részt. Előbbit Marc Lieb vezette, aki 2016-ban lett LeMans bajnoka az autóval, ami egyébként háromszor is nyert a híres 24 órás versenyen. A másik autó a 919-es továbbfejlesztett változata, az Evo volt Mark Webberrel a volánnál. Ezzel az autóval egy éve járják a világot, megdöntötték vele a Norschleife abszolút körrekordját és rövid ideig övék volt a Spa-Francorchamps pálya körrekordja is, míg a 2018-as F1-es autók át nem vették ismét a vezetést.

A búcsú célpontja szimbolikus, az autók most már végleg nyugovóra térnek a Porsche múzeumában. A 919-es 800 voltos elektromos rendszere a gyártó szerint a hamarosan érkező első közúti villany-Porschéban, a Taycanban él majd tovább.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.