Napokon belül itt az új Kia Soul

2018.11.22. 11:53

A Soul a Kia egyik sikermodellje, bár elsősorban Észak-Amerika harapott rá: ott az éves eladások 2016-ban elérték a 145 ezret, és csak tavaly kezdtek visszaesni. Talán ezért is döntöttek úgy a koreai márkánál, hogy öt év után eljött az idő egy újabb modellváltásra.

A Kiánál egyértelműen látják, hogy az alapkoncepció működik: a jellegzetes sziluett a vastag tetővel, a csaknem függőlegesen végződő farrésszel, illetve az optikailag egy sávot alkotó szélvédővel és oldalablaksorral marad, csak a részletek módosulnak.

Az előzetes képekből nem derül ki minden, de mintha az új orr-rész arányaiban rövidebb lenne, ami még jobb helykihasználást sejtet, ezen felül most mintha ügyesebben oldották volna meg a tető és az oldallemez találkozását is. Változnak a fényszórók is, úgy néz ki, az új változaton egészen kis felületű, csíkszerűen alacsony fényszórókat alkalmaznak majd.

Két dolog egészen biztos a típussal kapcsolatosan: a premier helyszíne és időpontja. A Los Angeles Auto Show-n leplezik le az újdonságot a jövő héten, pontosabban november 28-án.