Itt megnézhetjük a következő Porsche 911-est

2018.11.26. 13:46

A 992-es gyári kódú Porsche 911-est órákon belül bemutatják Los Angelesben, de a gyári képek egy része már utat talált a nyilvánosság felé. Ezeken jól látszik, amit egyébként a Porschét kicsit is ismerők sejthettek: a 911-es látványa, stílusa nem változik sokat, a részleteket viszont alaposan átdolgozzák a modellváltás kapcsán.

A jellegzetes ovális fényszórók, a tető és az oldalablakok sziluettje, a rácsozat a hátsó ablak alatt, azaz minden, amitől egy 911-es 911-esnek látszik, a helyén van. Érdekes, hogy a hátsó lámpák jellege sem változik, pedig ez olyan részlet, amin korábban sokszor változtattak. Ugyanakkor az autó arányai láthatóan változtak: nagyobbak a kerék-kivágások, és mintha a tető is alacsonyabban húzódna az övvonalhoz képest. További látványos változtatás a széles, szögletes légbeömlő az autó orrán, a kipufogóvégeket tartalmazó nagy fekete betét hátul, illetve a hátsó ablak alatti szellőzőrács feljebb költöztetése.

A műszaki változtatások nagy része egyelőre persze titkos, de annyi kiszivárgott, hogy a dupla kuplungos PDK váltóból új, nyolcfokozatú változat készült a 992-es számára. A turbós hathengeres bokszermotorok várhatóan maradnak, bár némi átdolgozás, és talán egy kis teljesítménynövekedés is várható.

A Porsche a Los Angeles Auto Show-n tartja a 992-es bemutatóját, itteni idő szerint szerda hajnalban – akkor többet is megtudhatunk az újdonságról.