Átszervezték a tanulóvezetők vizsgáztatását

2019.01.02. 12:42

Ettől az évtől nem a közlekedési hatóság szervezi a tanulóvezetők vizsgáztatását, hanem az állam által alapított nonprofit cég, az úgynevezett Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. A Közlekedés Tudományi Intézethez tartozó új cég évente 4 milliárd forintnyi bevételt kezel majd. Miért lesz ez jó?

4907984 ac2352eb77cec4e1f315c0999fe0cf49 x

2019. egyik első nagy változásának célja csökkenteni az akár 5-6 hetes várakozás időt és lehetőséget adni az esti vagy hétvégi vizsgáztatásra. A változásnak más előnye is lehet, hiszen az eddig köztisztviselőként dolgozó, majd ettől az évtől céges alkalmazotti státuszba kerülő vizsgabiztosok magasabb fizetést kaphatnak, így csökkenhet a korrupció.

A KAV valódban a huszonegyedik századba repíti a magyar tanulóvezetői vizsgarendszert, hiszen az átszervezett vizsgaközpontokban akár bankkártyával is lehet majd fizetni. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.