Lelepleződött a Toyota Supra

2019.01.12. 12:07

Pár nappal a Detroiti Autószalonra ígért leleplezés előtt - talán véletlenül - kikerült a világhálóra a tizenhét év után visszatérő Toyota Supra reklámfilmje.

toyota-supra

Ahogy azt sejteni lehetett, a végleges Supra nagy vonalakban a 2014-ben bemutatott FT-1 koncepcióautó szériaváltozata. A lámpák, a tetővonal az orr és a farnézet is stimmel, csupán megszabadították a tanulmány vadhajtásaitól.

A BMW-vel közösen fejlesztett orrmotoros, hátsókerékhajtású autót a japánok már-már komikusan hosszú ideje adagolják a közönségnek. Amióta a fejlesztés hivatalossá vált, írtunk álcázott példányokról, Nascar autóról, kiszivárgott prospektusról, sőt mi magunk is vezethettünk egy álcázott prototípust.

A hivatalos műszaki adatokat csak hétfőn tudjuk meg, az viszont már biztos, hogy a Toyota által szoftveresen áthangolt, de BMW-től származó 3 literes, turbós hathengeressel és a hozzá kapcsolódó (szintén BMW eredetű) nyolcfokozatú automatával indul majd a forgalmazás. Lesz négyhengeres és vélhetően hibrid változat is, de ezekről egyelőre többet nem tudni.