Új tulajdonosa van a Saab maradékának

2019.01.17. 10:46

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Evergrande Group 51%-os részesedést vásárolt a Saab gyártósorait és üzemét birtokló NEVS nevű cégben, ami azért is érdekes, mert ez a cég a Faraday Future egyik nagy befektetője is.

93ev17

A NEVS 2017 végén adott magáról hírt utoljára: akkor arról volt szó, hogy Tianjunban indulhat meg az elektromos 9-3-asok gyártása. Akkor évi 50 ezer autó gyártásáról beszéltek, de úgy hallani, úgy került a képbe az Evergrande, hogy a gyártás felfuttatása nem jött össze, és közben elfogyott a pénz.

Az új befektető állítólag 930 millió dollárt ad a NEVS 51%-áért, ami ahhoz képest, hogy egy nem működő autógyárról van szó, elég szép összeg. Ám valószínű, hogy ez a pénz teljes egészében elmegy majd a valós gyártás beindítására, már ha egyáltalán átutalják.

Az Evergrande Group ugyanis elég gyanús társaság. Korábban, a Faraday Future esetében 2 milliárd dollárt ajánlottak, de ott végül beperelték a kínai céget, mondván, hogy csak az irányítást próbálták átvenni, de fizetni nem voltak hajlandók.