2019.03.12. 06:09

A legfrissebb hírek szerint a Tesla kereskedések fele mégis megmaradhat. Ám ennek köszönhetően durván 3%-kal növelik a drágább modellváltozatok árát.

tesla dealer

A kaliforniai villanyautó-gyártó a Model 3 alapváltozatának bevezetése kapcsán jelentette be azt is, hogy teljesen átáll internetes értékesítésre, felszámolja hagyományos autószalonjait. Az autók kipróbálásának lehetőségét pedig azzal helyettesítették volna, hogy ha valaki Teslát vesz, az néhány napig visszaviheti az autót magyarázat nélkül, és visszakapja a pénzét. Nos, úgy tűnik, a cég végül mégsem szánja el magát ilyen drámai stratégiaváltásra: a kereskedések mintegy fele megmarad, igaz, a korábbinál alacsonyabb raktárkészlettel.

A korábbi tervekben szereplő nyereségnövekedésre persze szüksége van a cégnek, ezért a Model S, a Model X és a drágább Model 3 változatok árát emelni fogják. Egyedül a legolcsóbb Tesla ára marad változatlan: a Model 3 alapkivitele a korábbi ígéretekkel összhangban 35 ezer dollárért lesz kapható. Ez nyilván nem gazdasági kérdés: a vállalat szavahihetősége a tét, így eleinte – egy-két évig biztosan – tartani kell a típus bemutatásakor beígért alapárat.