Ilyen jól variálható lehet a Rivian platója

2019.03.15. 11:06

Az óriási pénzinjekció után egy szabadalmaztatás miatt került újra a Rivianra a figyelem. Vázig visszabontható, modulárisan bővíthető felépítményváltozatokat szabadalmaztatott a cég, a gyártó kedvelői pedig elképzelték, hogyan nézhet majd ez ki a pickupjukon.

A Rivian tavaly állt elő két szériaközeli tanulmánnyal, amihez nem csak pénzük, üzemük is van, úgyhogy sokkal komolyabban veszi őket a közvélemény, mint a hozzá hasonló, szériaautó nélküli önjelölt világmegváltókat. Sőt, saját fejlesztésű gördeszka-alvázuk már ott gurul Amerika útjain Ford F-150-es bódék alá rejtve. Most azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy különféle felépítményváltozatokat szabadalmaztattak pickupjukhoz, amikről egy Rivian fórum olvasója megrajzolta, hogyan nézhetnek ki a valóságban a R1T-n. 

A szabadon módosítható plató ötlete nyilván nem teljesen új, de nem egy elterjedt módszer. A Rivian alighanem azt tervezi a szériamodellel, hogy egy alap platóval árulja majd a pickupot, amihez külön-külön lehet megvenni a felépítményeket, amiket aztán otthon, mindenki maga szerelgethet fel-le, ahogy éppen igénye tartja. Egyébiránt hasonló jövőben gondolkozik a Fiat is egy friss tanulmánya szerint.