Ford F-150-esek alá rejtve teszteli villanyos pickupját a Rivian

2019.03.03. 11:00

Detroit útjain már ott gurulnak a Rivian villanypickupjai. Legalábbis félig, mert mint egy friss interjúból kiderült, a cég Ford F-150-esek alá pakolta be a saját gördeszka-alvázát, hogy gyűljenek az éles kilométerek. 

7

Friss villanyautós márkával tele vannak a hírek, de ezek özönéből kitűnt a Rivian és az ő két elektromosautója. A márka maga ugyan nem új, de még nem álltak ennyire közel hozzá, hogy szériaautójuk legyen. Ehhez a tavaly bemutatott két tanulmányon felül az is kellett, hogy az Amazon beszálljon a vállalatba egy 700 millió dolláros pénzinjekcióval. R.J. Scaringe, a Rivian vezérigazgatója a Detroit Free Press-nek adott interjúban beszélt róla, hogy miként megy náluk mostanság a tesztelés. 

Rivian

Scaringe elmondta, hogy ugyan nincs üzleti kapcsolat a Ford és a Rivian között, de az F-150-es tengelytávja szinte azonos méretű az R1T pickupjuk és az R1S SUV-jük tengelytáv-hosszával. Azaz fogtak néhányat Amerika imádott pickupjából, lekapták róla a bódét, majd rátették a saját villanyhajtású komplex platformjukra. ...ezek ott gurulnak Detroitban most is éppen. Ott vannak mindenfele, de senki sem tud róluk.