Ez itt a legújabb Lada

2019.04.09. 10:40

A Lada tavaly mutatta be a Kalina frissítésének is felfogható új Granta változatokat, köztük a kombit. Most ennek a megemelt, és festetlen műanyag elemekkel körbedíszített változatát is gyártásba küldik.

Ezzel tulajdonképpen egy hiányt pótol a Lada, hiszen 2014 óta árusították a Kalina Cross típust, amelyet most a Granta Cross vált fel a kínálatban. A kombi Grantához képet a legnagyobb eltérés, hogy 2,3 centivel megemelték a hasmagasságot, és sötétszürke műanyag elemeket szerelnek a karosszéria alsó peremére. Ettől komoly terepjáró ugyan biztosan nem lesz, de a növelt hasmagasság rossz földúton azért segíthet néha.

Műszaki szempontból sincs érdemi változás: ez a Granta is a már jól ismert 1,6 literes szívómotorokkal érkezik, a hengerenként kétszelepes 87, a négyszelepes 106 lóerős. Ez egyébként a legolcsóbb ilyen fazonú Lada, átszámítva kétmillió forint körül lenne az ára, de az EU-ba várhatóan nem jut belőle: errefelé most már leginkább a korszerű Vestát igyekeznek eladni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.