A Harley-Davidson is beszáll a Formula-E-be

2019.04.24. 06:34

Meglepő név kerül be az első villanyos formulaautó-világszéria szponzorai közé. Az éppen villanyos vonalon terjeszkedő Harley-Davidson talált magának felületet a Formula-E egyik csapatánál.

bnrtb

Ha van márka, amihez fejben a huszadik századi macsóság, az izzadtságtól nedves arcszőrzet, a büdös bőrdzseki és a klasszikus, végtelenbe tartó brummogás kötődik, az a Harley. Az amcsi márka viszont úgy látszik, már kapcsolt, hogy erre a nosztalgiára jövőt építeni a 21. században bizonytalan, és komolyan ráfeküdt arra, hogy egész más arculattal legyen erős a következő években. Például már nagyon közel az első villanymotorjuk, a LiveWire.

Szóval az a helyzet, hogy a Harley erősen elkezdte építeni a villanyos imidzsét, amihez jó terep neki a Formula-E. A széria, ami öt év alatt fejlődött óriásit, és ami egyrészt az autósport egyik legizgalmasabb szériája ma, és ahol másrészt a világ legnagyobb autógyártói állnak sorba, hogy beférjenek. Itt szerződött le a motorgyártó a Virgin Racinggel három évre. Hogy ez a partnerség a szponzormatricákon felül miben nyilvánul majd meg, még nem tudni, de furcsa lesz látni egy ennyire futurista sorozatban egy ennyire ősmárka logóját.