Ebben a fura testben lakik az új sport-Mercedes

2019.04.24. 16:58

Nem ritka, hogy egy készülő autó alkatrészeit valamiféle öszvérben próbálgatják az autógyárak – most egy ilyen kísérleti Mercedesről készültek kémfotók, amelybe valószínűleg a következő SL futóműve és hajtáslánca került. 

A lényeg ezeknél az autóknál, hogy a fő paraméterek – a súlyelosztás, a szélesség, hosszúság, tengelytáv és nyomtáv stimmeljen, alighanem ezért vágtak ki az E osztályból vagy egy arasznyit: a kétajtós SL a szedánnál jóval rövidebb lesz, de hasonlóan széles. Ettől az összkép egész meglepő, mintha csak valami karikatúra lenne.

Az autó megjelenése összecseng Tobias Moers AMG-vezér szavaival, aki korábban beígérte, hogy már az idén láthatók lesznek az utakon az SL prototípusai, amely szerinte az elődjénél sokkal sportosabb modell lesz.

A többi részletet csak pletykákból ismerjük: állítólag az új Modular Sports Architecture nevű platformra építik, amelyre később a legtöbb Mercedes sportkocsit is. A motorválasztéka állítólag az új 3 literes soros hathengeres turbómotor két változatából, és további háromféle 4 literes V8-asból áll majd, a V12-es pedig eltűnik a kínálatból. Az SL változatok teljesítménye várhatóan 367 és 600 lóerő között lesz, ugyanakkor sokkal kényelmesebbnek szánják, mint a hasonló felépítésű AMG GT Roadstert.

Hogy mindebből mi bizonyul igaznak, azt legkorábban 2021-ben tudhatjuk meg: ha minden igaz, akkorra készül el a Mercedes SL következő generációja.