A Ferrari perrel fenyegeti a divattervezőt

2019.08.05. 15:09

A divattervező fotóin egy Rolls-Royce, egy Lamborghini és strandra öltözött fotomodellek mellett egy zöld 812 Superfast is látható. És miután a Ferrari megpróbálta levetetni a képeket, erről már azok is tudnak, akik azt sem tudták, ki lehet Philipp Plein.

A gyártó által megbízott ügyvédek mindenesetre azt kifogásolják a Ferrari nevében, hogy a kérdéses képek olyan életstílushoz kötik a márkát, amely idegen attól. A képek az Orsingher Ortu ügyvédi iroda szerint egyértelműen ízléstelen, szexuális töltetű utalásokat tartalmaznak, amelyek alkalmasak rá, hogy rombolják a Ferrari jóhírét. Természetesen azt sérelmezik leginkább, hogy a Philipp Plein cipők reklámozására használják fel a cég egyik autóját. „A Ferrari a bíróság figyelmébe fogja ajánlani ezt a törvénytelen, tisztességtelen és káros gyakorlatot” - szól a konkrét fenyegetés.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

CAR WASH 🧽

Philipp Plein (@philippplein) által megosztott bejegyzés,

Nem ez a Ferrari első ilyesfajta lépése, és jó eséllyel ezzel is csak azt sikerült elérni, hogy bohócot csinálnak magukból. Plein első reakciója legalábbis erre mutat. „Srácok, zsaroltok engem? 48 órám van, hogy a eltávolítsam a saját Ferrarimat a saját Instagram oldalamról? És ha nem? Elveszitek az autómat? Hahaha.” - írja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FERRARI GAVE ME AN ULTIMATUM OF “48”hours to remove a photo of my PERSONAL FERRARI FROM MY PERSONAL INSTAGRAM !!!!! 🤡 🤡 🤡The CEO of FERRARI Louis C. Camilleri should think twice before he let his lawyers send a letter like this to a valuable costumer who bought 4 brand new Ferrari’s in the last 10 years !!! I am still speechless about the unprofessional and aggressive behavior of the company FERRARI towards his clients ! This is a clear BLACKMAIL !!!! I will not remove the pictures and I will start legal action against the company Ferrari for this unprofessional behavior ! I expect an official APOLOGY from MR. Louis C. Camilleri !

Philipp Plein (@philippplein) által megosztott bejegyzés,

Egy dologra biztosan alkalmasak az ilyen akciók: a konkurencia karjaiba lökni a vevőket. Mit mondhatnánk, hajrá Ferrari.