Ilyen lesz a Lexus luxus jachtja

2019.09.20. 16:45

A Lexus egy ideje már igyekszik bővíteni a palettáját, és itt most nem arra gondolunk, hogy egy újabb hibridet tervez piacra dobni valamilyen nehezen megjegyezhető névvel. Sokkal inkább arról van szó, hogy prémium mobilitási márkaként már a vízi és légi közlekedés területére is belépnének.

Ennek a tervezett bővülésnek az első modellje az új Lexus LY 650. A luxusjacht formáját és belterét a Nuvolari Lenard olasz dizájnstúdióval együttműködve alkották meg, a tényleges gyártásért pedig az amerikai Marquis Yachts felel majd. A Toyota szaktudását elsősorban a gyártási folyamatok hatékonyságának javításában hasznosítják, ami jelenleg a jacht iparban még nem bevett gyakorlat, így elméletileg a termelékenység nő, míg a költségek csökkennek.

Az LY 650 lesz egyébként a legnagyobb valaha épített Lexus. Több, mint 20 méter hosszú, így három, külön fürdőszobás lakosztálynak is bőven jut hely. A fényűző anyaghasználat és a mindent átható luxus ebben a ligában már alapkövetelmény, ahogy a különböző fedélzeti elektronikai eszközök okostelefonos vezérlése is.

A hatalmas testet két Volvo Penta IPS motor mozgatja, a 12,8 literes dízelek egyenként 1350 lóerősek. Árról egyelőre nincs hír, bár valószínűleg nem is nagyon lesz. Aki Lexus jachtot vesz, feltehetően nem kérdez árat, csak fizet.