Frissült a legkisebb Renault

2019.10.06. 16:12

Az európai piac számára lényegtelen infó, de frissült a Renault Kwid. A franciák fejlődő országok piacán terjesztett aprósága sokat vadult a menetrend szerinti ráncfelvarrással.

br

3,7 méter hosszú, 158 centi széles és a legerősebb motorja is csak 67 lóerős. Ezt tudja a Renault Kwid, amit négy éve árulnak már Indiában és Dél-Amerikában. A szegény piacokra célzott, 1,5 millió forintnyi helyi pénzektől kapható Renault most esett át a szokásos félidei frissítésen, aminek kívül-belül van látszata. Az orrát teljesen újraszabták, mégpedig azért, mert a fényszórót leköltöztették egy új giganyílásba, a nappali menetfény helyére pedig ledcsík került. Már önmagában ezért kevésbé olcsópiacos az összkép, de a belső is fejlődött egy kicsit. 

brt

Az alap felosztás megmaradt bent is, de az eddigi apró kijelző helyén már egy nagyobb tablet terpeszkedik. Sőt, már ebben is van okostelefonos csatlakozás és egész sok biztonsági extra, amivel hamar messze kerül a relatív olcsó alapártól. Minden más fizikai paraméter maradt, azaz a csomagtere továbbra is 279 literes, és a motorkínálata is ugyanaz: marad az egyliteres háromhengeres 67 lóerővel és a 800 köbcentis háromhengeres 53 lóerővel.