Eladó majdnem Niki Lauda Lanciája

2019.10.13. 13:07

Itt a legjobb vásár, ha szeretnéd egy híresség autóját birtokolni. Sőt, lényegében két híresség is melegítette az ülőlapot, mivel Daniel Brühl német színész vezette a Rush című filmben, amiben Niki Laudát alakított. Mindezek ellenére ezt a Lancia 2000-et szűk 4000 euróért árulják, ami picit több mint 1,3 millió Forint. Ennyiért egy filmsztár autót kapunk, ami alapból is egy érdekes technika.

A filmben szereplő Lancia 2000 lényegében a Fulvia utódja. Ez egy négyajtós szedán kivitel, amit kizárólag kétliteres, négyhengeres boxermotorral szereltek. A karburátoros változat 115 lóerőt tudott, viszont a drágább befecskendezéses kivitel 10 lóerővel fölé licitált. A filmben szereplő típus még karburátoros volt, viszont alig 54 ezer kilométert futott. A hirdetés szerint a motor és a váltó hibátlan, viszont a képek alapján szerkezetileg sincs semmi baja. Egyedül apró rozsdafoltok és karcok rontják az összképet, viszont egy gyűjtőnek ez talán még értéknövelő is lehet.

A Rush című film egyébként Niki Lauda és James Hunt harcát mutatja be az 1976-os Forma-1-es szezonban. 2013-ban mutatták be, de inkább csak az autókultúrában volt nagy sikere.