Most vegyél Skyline-t, amíg csak 600 ezer forint

2019.10.13. 10:58

A Trust Kikaku nevű japán vállalkozás szép állapotban megtartott 15-20 éves japánautó-alkatrészekkel foglalkozik, most azonban egy teljes Nissan Skyline-mennyországot nyitottak meg a rajongóknak. Elképesztően olcsón adnak R32, R33 és R34 modelleket, ráadásul exportálják őket külföldre. Ha véletlen kell egy kis idő, semmi gond, havi 50 dollárért (kb 15 ezer forint) tárolják az autót amíg megoldjuk a szállítást.

Egy ausztrál youtuber, SAMMIT  - akinek egyébként szintén Skyline-ja van - ment el Japánba, hogy végigfuthassa a lerakatot. Az udvaron állnak teljes és félig lebontott modellek is. Egyiket-másikat már elkezdte enni a rozsda, viszont egyik sincs menthetetlen állapotban. Az igazi kincseket azonban nem hagyják az esőn, sőt éppen csak nincsenek vákumfóliázva.

Az egy dolog, hogy keveset futott Skyline-ok ennyire szép állapotba legyenek eltéve, de a legolcsóbbat például kétezer dollárért, nagyjából 600 ezer Forintért árulják. Ugyan ez csak egy turbó nélküli, automata váltós kivitel, viszont remek tuning alap. A többiek sem sokkal drágábbak, és turbós kupé változatokat még tízezer dollár (három millió forint) alatt is találunk.

Akinek esetleg egy álma válna valóra ezzel a vásárral, húzzon bele, mert egy ilyen felfedezés általában hamar nagy visszhangot kelt a rajongók körében. Viszont ha csak alkatrészt keresünk, akkor is jó helyen járunk, mert ugyanabban a raktárban ajtó-lökhárító tengerek tárulnak elénk. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy ez még nem minden.