Csodásan felújították a legmodernebb ős-Mustangot

2019.11.08. 13:24

A Barrett-Jackson gyűjtemény része ez az egyedi autó, amely az 1968-as Shelby GT500 prototípusának készült, és olyan műszaki megoldásokat tartalmaz, amelyek a szériagyártású Mustangban csak évtizedekkel később jelentek meg.

Többek közt négy tárcsafékkel, benzinbefecskendezéses motorral, és független hátsó kerékfelfüggesztéssel kísérleteztek rajta. Ez utóbbi megoldás sorozatgyártású Mustangban először 2014-ben bukkant fel, azaz ilyen szempontból az EXP500 több mint negyven évvel járt előrébb, mint a szériamodell.

A különleges járművet egyébként az aktuális Shelby GT500 bevezetési kampánya kapcsán vették elő: bizonyos szempontból ez a típus, de legalábbis a típusszám legkorábbi előképe – egyebek közt ezért is döntöttek úgy, hogy teljes restaurálást végeznek rajta az idén.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.