Újabb kicsi, olcsó Teslát mutattak be

2019.11.09. 11:59

A Tesla nagyon jó az ígérgetésben, jelenleg is csak három modellel vállalták túl magukat. Tartoznak a népnek egy nyergesvontatóval, egy pickuppal és a Roadsterrel, de hogy ne felejtsük el őket egy pillanatra sem, mindig bedobnak valami szükségtelen marhaságot. Például most bemutatták végre az új Tesla Roadstert, amire egyébként se lenne feltétlen szüksége a világnak, de így, hogy csak 1:18-as méretarányú, van oka csúnyán nézni a rajongóknak.

Ők teljesítették az ígéretüket, bemutatták a Roadstert, az senki sem mondta, hogy nem modellautó lesz. Mondjuk ebben a kategóriában sem számít kicsinek, több mint 25 centi hosszú és 11 centi széles. 180 műanyag és fém alkatrészből áll az autó, amit nagyon részletesen dolgoztak ki. Bár a Teslák pont a letisztultságukról híresek, így túl sok részletre nem kellett odafigyelni, mégis amit lehetett megcsináltak a modellen. A beltérben minden részlet a helyén, még biztonsági öveket is kapunk az eredeti ülésekhez. A felniken rendes gumi van kívülről, és külön forognak a féknyeregtől. Az autó ajtajai és a csomagterek nyithatók, ráadásul a targa tető is levehető.

Az eredeti Roadster talán kicsit ígéretesebb, még ha nem is ilyen környezetbarát összességében. Még mindig lengetik az emberek fölött az 1,9 másodperces nulla-százat, a 400 km/ó fölötti végsebességet és a majdnem 1000 kilométeres hatótávot. Kicsit optimistának tűnnek ezek a számok, de a Tesla nem először tesz ilyen ígéreteket, ebből még bármi lehet. A Tesla Roadster meglepő módon ötvenezer dollár ellenében már előrendelhető, de a teljes ár, 250 ezer dollár. Valószínűleg ezért árazták a kis modell változatot 250 dollárra.