Lelepleződött a következő Renault Kangoo

2019.11.13. 06:59

Az aktuális Kangoo a maga 12 évével lassan a legöregebb modell lesz a piacon. Az utódot még nem mutatták be, de már készül: erre utaltak a korábbi kémfotók, és most a vázlatok is, amelyek a forma levédetése kapcsán váltak nyilvánossá.

Tavasszal egy elektromos tanulmányt már bemutattak Kangoo Z.E. Concept néven, és úgy néz ki, a szériagyártmány eleje nem sokat változik ahhoz képest. A legmarkánsabb különbség annyi, hogy a védjegy-vázlatokon a hosszabb és magasabb, tolóajtós változat látható, nem a rövid háromajtós.

Az előző Kangoo tervezői láthatóan igyekeztek a formával is elkülöníteni a típust a konkurenciától: jelen volt a kölsejében a fajta játékosság, amely az első Twingót is jellemezte. Ezt itt láthatóan hiába keressük: ezúttal egyszerűen elvégezték a feladatot, rajzoltak egy furgont, amibe jó nagy csomagok férnek majd, és passzol a márkaarculathoz. A szériaváltozatról ráadásul hiányoznak az olyan, ma még ritka megoldások is, mint a tükröket kiváltó kamerarendszer.

Nem kizárt persze, hogy ennyi is elég lesz, a VW vagy a Ford hasonló modelljei sem érdekesebbek formai szempontból. A kategóriában egyébként is többet számít az eladások szempontjából a szervizintervallum és a fogyasztás, mint a külső megjelenés.

Egyre valószínűbb, hogy az új Kangoo, amelyből később Mercedes és Nissan jelvényes változat is várható, 2020 első felében mutatkozhat be.