Legyártották az utolsó Chevrolet Impalát

2020.02.29. 11:16

Az amerikai autógyártó egyik legendás típusa 63 év után tűnik el a kínálatból.

Az első generációt még Chevrolet Bel Air Impala néven 1957-ben mutatták be. A közepes méretű szedán évtizedeken át meghatározó szerepet töltött be nem csak a Chevrolet modellpalettáján, de az amerikai utcaképben is. Az évek során azonban megtorpant a népszerűsége: a kétezres években nem volt ritka a 200 ezer, vagy akár 300 ezer fölötti darabszám sem, addig a 2010-es években már jóval 200 ezer alatt maradtak, 2019,ben már csak 44 ezer Impalát tudtak eladni.

A GM a megállni képtelen SUV-vonattal indokolta a típus kivezetését. Az Impala megszűnése egyben a General Motors nagy költségcsökkentő akciójának része, melynek keretében befejezik a Buick LaCrosse, a Cadillac CT6, a Cadillac XTS, a Chevrolet Cruze és a Chevrolet Volt típusok gyártását is. Az Impala fő gyártói helyszínéül szolgáló Detroit-Hamtramck gyárat a következő hónapokban átszerszámozzák, hogy felkészülhessenek az új típusok gyártására, amelyek közül a GMC Hummerről már néhány részletet el is árultak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.