Itt egy Mustang, amit elfelejtettek a Fordnál

2020.04.07. 10:38

Állítólag 1966-ban készültek a képek, amelyek nagyjából öt éve kerültek elő a Ford archívumából. Az ott dolgozók nem ismerték fel a prototípust, és úgy tűnik, máig sem akadt senki, aki tudna róla bármit.

A képeken egy nagyrészt csupasz jármű látszik, egyértelműen Mustang-fazonú karosszériaelemekkel az utastér mögött, és ugyanitt elhelyezett V8-as motorral. És bár több középmotoros autó is készült a Fordnál, erről, úgy néz ki, egyszerűen nem maradt semmiféle feljegyzés.

Bár a négyszeres Le Mans-győztes GT40 kortársa a kérdéses modell, ahhoz láthatóan nincs köze, de a gyáriak szerint a V4-es, ultrakönnyű Mustang I tanulmányhoz sincsen, amelyet még 1962-ben mutattak be.

A Ford archívum munkatársai mindenesetre szeretnék kideríteni, hogy mi szerepel a képeken, és vajon mi lett a prototípus sorsa. Így eléggé szokatlan módon most a nyilvánosság segítségét kérik az azonosításhoz – nyilván azokét, akik esetleg 1966 körül a Ford formatervező részlegénél dolgoztak, és ismerhetik a fotók mögött álló sztorit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.