Újabb Toyota sportmodellek várhatók

2020.04.07. 06:07

Egyelőre csak a lehetőséget teremtették meg azzal, hogy védjegy-oltalmat kértek a három típus sportváltozatának nevére.

sportycorolla

A GR Corolla, GR Hilux és GR C-HR elnevezéseket védeti le épp a Toyota Ausztráliában – innen sejthető, hogy készülnek valamire. És ennyi épp elég is volt, hogy megkezdődjön a találgatás.

Az utcai GR modellek sora most persze még nem igazán népes: a Supra neve elé írták oda a két betűt, ezen kívül a rali-világbajnokság miatt a Yarisból építenek 2500 GR jelzésűt, a homologizáció kedvéért. Ennél azonban nagyobb tervek húzódnak a háttérben.

Az aktuális feltételezések szerint a Corolla és a C-HR is megkaphatja azt az új fejlesztésű, 1,6 literes háromhengeres turbómotort, amelyet a GR Yarisban is használnak. Ez a maga 261 lóerejével valószínűleg a nagyobb autókban sem hatna erőtlennek. A Hiluxba ez persze biztosan nem lenne jó, ott állítólag egy új fejlesztésű V6-os dízelmotor indokolná a GR jelzés használatát.

Számunkra az igazán érdekes kérdés persze az, hogy mindebből mi juthat el Európába, és az a rossz hír, hogy nem nagyon sok minden. A Yaris sportváltozatát ugyan itt is kínálják majd, de a Toyota Európában mostanság a hibrid modellváltozatokra koncentrál, így kérdéses, hogy a GR változatokból ide is jut-e.