Újra lesz V8-as csúcs-Lexus?

2020.04.28. 06:26

A Lexus LS jelenleg csak hathengeres motorokkal kapható, de a japán szaksajtó szerint ez a modellfrissítés kapcsán változni fog. Hibrid négy- és nyolchengeres kivitelekről hallani, a jelenlegi V6-osokon kívül.

A Lexus elég szokatlanul alakította át az LS-t 2017-ben: a típus a hagyományos szedán-forma helyett kupészerű tetővonalat kapott, és kétféle hajtást: az egyik változatba 3,5 literes szívó V6-os motor kerül hibrid hajtással, ez az 500h, a sima LS 500-asba pedig 3,4 literes, 415 lóerős dupla turbós V6-ost építenek. Ezen felül van még egy kínai változat, egyszerű V6-os szívómotorral.

A japánból eredő pletykák szerint azonban visszatér a kínálatba a V8-as motor, természetesen hibrid hajtással – azaz újra lesz LS 600h – ugyanakkor egy új alapmodell is érkezik, négyhengeres turbómotorral, és szintén hibrid hajtással. Ez utóbbival állítólag a napokban búcsúztatott GS után maradó űrt igyekeznek majd pótolni.

A V8-as kapcsán persze megint előkerült a kérdés, hogy a már meglevő ötliteres szívómotorját porolja le a Toyota, vagy a szintén pletykákból ismert új, ikerturbós nyolchengeres bukkanhat fel. Az előbbi készen van, hibridként is készítették korábban, de az a hajtásrendszer a maga 440 lóerejével nem ígér érdemi teljesítménynövekedést a turbós V6-oshoz képest. Így valószínűbb, hogy ez utóbbiról lehet szó, amellyel az 500 lóerő feletti teljesítmény-régiót is megcélozhatja a Lexus.