Visszazáratták a Renault egy gyárát Franciaországban

2020.05.08. 09:25

Az autóipar szép lassan mindenütt újraindította a termelést, de a legtöbb autógyár a leállás idején igyekezett a korábbinál biztonságosabb körülményeket teremteni az üzemekben. Ám ezeket az intézkedéseket nem mindenütt ítélték megfelelőnek.

sandouville

Franciaországban eleve hangosabb volt a szakszervezetek tiltakozása az autógyárak újranyitása ellen, mint bárhol másutt. Most pedig a Renault is a CGT nevű helyi szakszervezet keresete nyomán kényszerült bezárni Sandouville-i gyárát, miután a bíróság annak helyt adott. A Renault természetesen fellebbez, de addig is zárva marad az üzem, ahogy a cég sajtóközleménye fogalmaz, határozatlan ideig. A Renault fellebbez a döntés ellen.

Sandouville-ben a Renault Trafic furgonok készülnek, illetve a műszakilag azonos Nissan NV300 és Fiat Talento gyártása is itt zajlik. A telephelynek összesen mintegy 1900 dolgozója van.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.