Késik a Tesla Roadster is

2020.05.09. 08:25

A Tesla alapítója egy podcastban beszélt a második generációs roadster háttérbe szorulásáról. Úgy fogalmazott, olyan, mint a desszert: csak a főétkezés után tálalhatják.

A 2017-ben bejelentett két Tesla projekt nem bizonyult igazán szerencsésnek: az elektromos kamion, a Semi gyártása is csúszik, és ahogy Elon Musk legutóbbi nyilatkozatából kiderült, az új sportkocsi, a Roadster is évekre van még a szériagyártástól. Természetesen erre is van magyarázat: a Tesla-alapító szerint a Model Y gyártásának felfuttatása, és a német Tesla üzem felépítése sokkal fontosabb feladat, mint az új Roadster bemutatása.

A döntés valahol érthető is: míg az első, Lotus Elise alapú Tesla Roadsternek fontos szerepe volt a technológia életképességének igazolásában, a második Roadster bemutatása legfeljebb presztízsszempontból lehet fontos, hiszen ez lehetne a százig legjobban gyorsuló szériamodell. Anyagi haszon viszont nemigen várható tőle, és a Tesla előtt csupa lényegesebb projekt tornyosul. Arról hallani, hogy a Cybertruck kifejlesztése mellett dolgoznak a Model S egy frissített változatán, és persze a Semi gyártását sem halogathatják a végtelenségig.

A Cybertruck gyártását tavaly 2021 második felére ígérték, amibe a járványhelyzet okozta lehetséges csúszást nyilván nem számolhatták bele, azaz elég komoly esély van rá, hogy a végleges Roadstert csak 2022-ben, vagy még később mutatják be.