Elkészült az első járványhelyzetben gyártott Range Rover

2020.05.23. 11:59

Egész Európában lassan visszaáll az autógyártás, még ha nem is olyan tempóban, mint a járvány előtt. Ezzel nem csak a gyártók nyernek, de rengeteg ember visszakerül az állásába. Az angliai Solihull városában is újraindították a gyártást és elkészült az első járvány utáni Range Rover.

A gyárban a járvány miatt megalkotott minden korlátozást betartva folyhatott a munka. Mindenkinek maszkokat vagy plexit kellett viselnie az arcán, és akinek nem írta elő a munkaköre, most az is kesztyűben dolgozott. A munkásoknak mindenhol meg kellett tartania a két méteres távolságot, csak indokolt esetben mehettek közelebb egymáshoz.

A dolgozókat napközben hőkamerák figyelik minden területen, ki és bejárásnál pedig hőmérővel próbálják kiszűrni, ha véletlen valaki lázas lesz. Indokolt esetekben vagy pedig havi rendszerességgel tesztelik a dolgozókat.

A JLR (Jaguar Land Rover) fő gyártásszervezője, Grant McPherson azt mondta, hogy az első Range Rover legördülése szimbolikus. Azt jelzi, hogy a konszern lassan teljesen újraindul a beszállítókkal együtt, és visszaállnak normál üzemre. Persze ez a normál is egy új fogalom lesz, de bízik benne, hogy nem lesz jelentős visszaesés. A héten egyébként Nitra és Graz városában is újraindult a termelés, előző héten pedig a motorokat gyártó üzem is beindult az angliai Wolverhamptonban.