Hibás a Prius hibrid rendszere, visszahívják őket

2020.06.27. 12:58

Az Autonews értesülései szerint akár 752 ezer autó is érintett lehet a visszahívási akcióban.

DSF7003
Fotó: Csikós Zsolt / Totalcar

A Toyota közleménye szerint a harmadik generációs Priusok és Prius+-ok hibridrendszerét úgy fejlesztették ki, hogy bizonyos hibák esetén egy biztonsági üzemmódba álljon át az autó, azonban néhány ritka esetben ez nem történik meg és a benzinmotor váratlanul lefullad. A fék- és kormányszervó továbbra is aktív marad, de nagy sebességnél így is elég balesetveszélyes lehet a motor leállása.

A hiba a 2013-2015 között gyártott Priusokat és a 2014-2017 között gyártott Prius+-okat érinti. A visszahívási akció keretében frissítik az autó szoftverét és ha úgy érzékelik, hogy történt már a fenti okra visszavezethető lefulladás, akkor az invertert is kicserélik. A Toyota szerint megelőző akcióról van szó, nem tudnak a hibára visszavezethető balesetről. A gyártó augusztus végén fogja értesíteni a tulajdonosokat a visszahívás és az esetleges javítás részleteiről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.