Eljött a négyhengeres, hibrid Maserati

2020.07.16. 16:48

Hét éve gyártják már a Maserati Ghibilit, ami méretben és árban nagyjából az 5-ös BMW megfelelője az olasz márkánál. Eddig ez a modell csak hathengeres motorokkal készült, most azonban egy négyhengeres hibrid változattal bővül a kínálat.

A hajtás eredetét ugyan nem részletezték, de a kétliteres turbómotor valószínűleg nagyon közeli rokona annak, amit az Alfa Romeo Giulia erősebb változataiba építenek. Itt 48 voltos hibrid rendszerbe kötve 330 lóerő és 450 Nm leadására képes, a gyári adatok szerint akár 5,7 másodperc alatt gyorsítja az elegáns olasz szedánt százra, és 255 km/h végsebességet biztosít a számára.

Ez a megoldás nem csak erősebb, de vagy 80 kg-mal könnyebb is a dízel-Ghiblinél, és a fogyasztása is tűrhető: a WLTP szabvány szerint 8,5-9,6 liter benzint fogyaszt száz kilométeren.

A Ghibli ugyan nem mai darab, de az új, 2021-től elérhető hajtás-változat arra enged következtetni, hogy a 2013 óta gyártott modell egy darabig még biztosan a kínálat része lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.