Magnite: az új nép-Nissan?

2020.07.17. 06:57

A Magnite nevű autót Indiában mutatta be a Nissan. Egyelőre tanulmányautónak nevezik, de az már most sem titok, hogy jövőre gyártásba küldik egy változatát, valószínűleg az után, hogy néhány túlzó részletétől megszabadították.

Az érdekes, helyenként kissé darabosnak tűnő, de kétségtelenül divatos forma eléggé eltér attól, amit a Nissantól eddig megszoktunk, de alaposabban megnézve az autót, megtalálhatjuk a magyarázatot. A tetővonal, az ablakok kontúrja és az oldalsó lemezek kialakítása is arra utal, hogy a tervezők a szuperolcsó Renault Kwidből indultak ki, amelyet néhány éve már forgalmaznak Indiában – úgy látszik, ebből lesz egy más orrkialakítású, japán nevű változat is.

Erre utal a műszaki tartalom is: a Magnite-ba kizárólag egyliteres, háromhengeres motorokat építenek: lesz szívómotoros kivitel 72 lóerővel és ötfokozatú váltóval, illetve turbófeltöltéses, 95 lóerővel, és a manuális váltó mellett fokozatmentes automatával.

Nem kizárt, hogy a típus Indián kívül is felbukkan, az viszont kevéssé valószínű, hogy Európában találkozhatunk ezzel a változatával. Ha minden igaz, a Kwid nálunk Dacia típusjelzéssel, elektromos kivitelben lesz kapható.