Egy elektromos Bogárral készülhet a Volkswagen

2020.07.24. 09:14

Bár az ős- és a 21. századi Bogártól már ünnepélyesen elköszönt, most úgy fest, mégis visszahozza a nevet és azzal alighanem a stílust a Volkswagen.

420A0737

Az elektromos Volkswagenre az egyetlen jel, hogy az Európai Szabadalmi Hivatalnál beadtak egy szabadalmi kérelmet e-Beetle néven. A VWIDTalk fórum felhasználója szúrta ki, ahogy azt is, hogy további három Volkswagenhez köthető nevet foglalnának le: az e-Golf Classicot, az e-Karmannt és az e-Kubelt is levédetné a VW. A levédésből még nem következik egyenesen, hogy ezekből mind autó lesz pár éven belül, de a szándék egyértelműen ez. 

A Volkswagen könnyű helyzetben lenne, ha ki akarná használni a Bogár emlékét, mert a MEB platformra bármikor egyszerűen felhúzhatna egy ekkora autót. A Fiat amúgy már a második generációt gyártja a villanyos 500-ból, és már csak azért is megéri ezen a terepen próbálkozni, mert a kis városi villanyautók vásárlói és a retró dizájnra fogékony vevőkör között van átfedés. Na meg talán az sem lenne baj a villanydömping idején, ha a VW tudna kínálni valamit annak, akinek az ID modellcsalád termékei nem jönnek be.