Tűzveszélyes a Ford hibridje, visszahívják

2020.08.11. 15:00

A Ford visszahívása a június 26-a előtt gyártott Kuga plug-in változatokra vonatkozik: ezekkel fordulhat elő, hogy rendeltetésszerű használat esetén is túlhevül az akkumulátorcsomag, ami akár az autó kigyulladásához is vezethet. A hibát állítólag a töltőmodul, illetve a csatlakozó lehetséges sérülése okozza, amely miatt hűtőfolyadék juthat az akkumulátorba, ami pedig rövidzárlatot okozhat.

kuga phev

Arra kérik az ilyen autók használóit, hogy ne töltsék az akkumulátort konnektorból, és csak EV Auto üzemmódban közlekedjenek vele, amikor az elektronika maga dönt, hogy milyen arányban alkalmaz elektromos, és milyen arányban benzinmotoros hajtást. A típus ugyanis alkalmas tisztán villanyautóként való használatra is: a beépített akkumulátor elvben 56 km megtételét is lehetővé teszi, ha előtte teljesen feltöltik, viszont mint kiderült, pont ilyenkor hajlamos tüzet fogni.

A Ford szerint a visszahívás összesen 20 808 autót érint Európában. A beavatkozás során egy olyan pajzsot szerelnek fel, amely az akkumulátor esetleges túlhevülése esetén megakadályozza, hogy tűzveszély alakuljon ki.