Változik a Rolls-Royce jelvénye és arculata

2020.08.26. 14:50

Az arculatváltás egyik központi eleme a Spirit of Ecstasy, a Rolls-Royce-ok orrának hagyományos figurája kétdimenziós logóvá változtatása, de ezen felül a cég nevének betűtípusát is kicserélték.

A Rolls-Royce eddig csak a dupla R-betűs jelvényt alkalmazta kétdimenziós formában, ám ezúttal valami látványosabbat találtak ki ennek kiegészítésére. Az új jelvény alapja a Spirit of Ecstasy ezüst-figura, amelyet máig láthatunk a Rolls-Royce autóinak orrdíszeként: ebből készült többféle kétdimenziós változat is. Egy nagyon egyszerű, egyszínű változat, illetve egy vonalakból generált, elsősorban számítógép-képernyőre való változat, amely a Spirit of Ecstasy Expression nevet kapta.

Az arculatváltást a Rolls-Royce felirat új betűtípusa teszi teljessé: egy csupa nagybetűs, széles betűkészletet választottak, amely a gyáriak szerint korszerűbb hatást kelt, mint az eddig alkalmazott Gill Sans betűtípus.

Az új Rolls-Royce arculat először a cég írott anyagaiban jelenik meg, de rövidesen az autók fedélzeti rendszereiben is felbukkan majd - elsőként alighanem a szeptember 1-ére várható új Ghostban.