Slágergyanús Hyundai jön, fura ötletekkel

2020.09.05. 07:02

A Hyundai mostanság mutatott néhány szokatlan vonalvezetésű autót, de Európába sem a Grandeur, sem az Elantra nem jutott még el. Ám valószínű, hogy a Tucson el fog, és ez a modell is hordozza magán a cég formatervezőinek néhány érdekes ötletét.

A kissé sötét előzetes képeken látható autó egyébként ismerős lehet azoknak, akik korábban látták a Vision T nevű tanulmányt: a forma vagyis ami látszik belőle, nagy vonalakban változatlannak tűnik. A kis háromszögekből álló első fényszóró, az autó oldalát szabdaló érdekes élek, és a tető vonalát hangsúlyozó fémes színű betét is nagyon hasonló, bár vannak eltérések is, így a hátsó lámpák a végeleges autón egyértelműen nagyobbak. a felnik kisebbek, és mintha a lökhárítók részletei is eltérőek lennének.

A lényeg, hogy ez egy sokkal bátrabb, jellegzetesebb autónak tűnik, mint az elődje, bár van benne abból a megosztó furcsaságból is, ami az amerikai Elantra sajátja. Ennek tükrében lesz igazán érdekes látni, hogy Európában, ahol az elődmodell a Hyundai legnagyobb számban eladott autója volt tavaly – néhány tucat híján 140 ezret adtak el belőle egy év alatt – mennyire fogadja majd el a közönség az egyértelműen feltűnősködő utódmodellt.

A végleges formát először a típus világpremierjén láthatjuk a hónap közepén, az európai forgalmazás beindítása pedig az év legvégére várható.