Eltűnik a Skoda Citigo

2020.09.07. 11:13

Lényegében néhány nappal az új elektromos Skoda, az Enyaq iV bemutatása után a cseh gyártó közölte, hogy leállítja a Citigo minden változatának gyártását.

1

A cég egyben azt is jelezte, hogy hasonló méretű személyautók gyártását a jövőben egyáltalán nem is tervezik. „A Citigónak nem lesz utódja, és nem is áll szándékunkban ilyen méretű autót készíteni a jövőben. Talán egy nap, ha a VW csoportnak lesz megfelelő villanyautó-alapja, ami kisebb modellek gyártását is megengedi, arra épülhet egy Skoda változat, de egyelőre nem tudunk ilyen termékről. Ami a jelenlegi Citigót illeti, vége a játéknak.” - nyilatkozta a cseh márka sales- és marketing-igazgatója, Alain Favey.

A Citigo eltűnése nem meglepő: már csak villanymotorral készült, viszonylag kis mennyiségben. A típus eltűnése a kínálatból a műszakilag azonos VW e-Up! létjogosultságát is megkérdőjelezi, ám annak a lehetséges élettartamáról egyelőre nincsenek konkrét információink.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.