Nagyobb Ford Kuga készül Európának?

2020.09.10. 16:28

Ha nem is nagyon fürgén, de a Fordnál is reagálnak a piac változásaira. Állítólag egy új modellen dolgoznak, a Kuga egy hosszabb, tágasabb változatán, amely több ma még épp kapható típus helyére érkezhet az európai palettán.

A CX430 kódú projekt a legfrissebb pletykák szerint a Kuga hétüléses változatát takarja, amely egyszerre válthatná a divatjamúlt egyterűeket – az S-Max és a Galaxy típusokat – illetve az Edge SUV-t, amelyet Európa nagy részéről már tavaly elkezdtek kivonni. Az új típus Kuga Max vagy Grand Kuga néven érkezhet, és műszaki szempontból állítólag ugyanarra a C2 platformra épül majd, mint ma kapható, kisebb testvérmodellje.

A nagyobb Kuga változattal a Ford olyan modellhez juthat, amely globálisan is versenyképes lehet – ezt a méretű és jellegű autót Észak-Amerikában és Kínában épp úgy keresik, mint Európában – sőt, elképzelhető, hogy a Mondeo helyét is ez foglalhatja el a jövőben.

A megoldás kétségtelen előnye lenne, hogy a nagy Kugát a rövid változattal azonos gyártósoron is elő lehetne állítani, azaz viszonylag hamar gyártásba kerülhetne, mind a Ford spanyol üzemében, mint a Kuga amerikai testvérmodelljét, az Escape-et előállító Louisville-i gyárban.