38 kilométerrel eladó egy 34 éves Bogár

2020.09.13. 12:41

Hogy a Bogár mennyi időn át volt jelentős darabja az autógyártásnak, arról sokat elmond, hogy ez a nagyon megkímélt 34 éves darab, amit most árulnak, egy fél évszázados évforduló alkalmára készült.

1986 volt az év, amikor ez a szürke Bogár kigurult a gyártósorról. Amiért most írnak róla a világ autóslapjai, azt annak köszönheti, hogy aztán nem gurult sokáig: 38 kilométer van az órájában, azaz alighanem ez a leginkább megkímélt magán tulajdonban lévő Bogár a múlt évezredből. A 34 lóerős farmotorost állítólag 1989-ben helyezték forgalomba, akkor szedte be ezt a pár kilométert.

A Bogár gyártása még a nemzetszocialista Németország idején, 1938-ban indult. Ennek ötvenedik évfordulója idején, a nyolcvanas évek végén kiadtak egy jubileumi sorozatot, a 3150 példányos 50 Jahre Käfer szériát, aminek egy darabja ez a Bogár. Ezzel már önmagában kitűnik a 21,5 millió legyártott típustársa közül, de amiért egy középáras új autó árát kérik érte, az az extrém futásteljesítménye. Az ár pedig 29 ezer 900 euró, azaz 10,5 millió forint. Aki ennyit ad majd érte, szinte biztosan nem azért veszi, hogy tovább hajtsa bele a kilométereket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.