Elkészült a harmincmilliomodik Lada

2020.09.27. 10:03

Bár nem ezek a legsikeresebb évei, elérte a harmincmilliós darabszámot a Lada. Egy  csütörtökön elkészült piros Granta lett a történelmi darab.

Lada-Granta-masina-30-milioane 1

Idén ötven éve, hogy elkészült az első Zsiguli, azaz egy VAZ-2101. A konkrét évforduló ugyan áprilisban volt, de még az évforduló évében sikerült eléri a harminc millió Ladáig, ami egy Club felszereltségű Granta volt. A típus, ami nálunk is járt pár éve, és aminek indulóára az orosz piacon 470 ezer rubel (1,9 millió forint). Ennyiért a 87 lóerős kéziváltósat adják arrafelé. 

A harmincmilliomodik példány a Lada házi múzeumába kerül. Hogy lesz-e majd negyvenmillió Lada is, azt nehéz lenne megtippelni, mindenesetre a Togliattiban forgatott Az orosz meló című dokufilm után nem vagyunk optimisták. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.