Volkswagen Touaregből is készül szuperhibrid

2020.10.16. 08:44

Itt is ugyanaz a két hajtásváltozat lesz elérhető. Mindkettőt ugyanaz a benzinmotor-villanymotor kombináció alkotja, csak az együttműködés módja eltérő.

A Touareg E Hybrid nevű változatban a 340 lovas, háromliteres, turbós V6-os és a 136 lóerős, állandó mágneses szinkron-villanymotor együttesen 381 lóerő csúcsteljesítményt adhat le. Ugyanez a hajtás a Touareg R hibridben 462 lóerő összteljesítményt is elérhet.

A hajtásba egy bruttó 17,8, nettó 14,3 kWh-s Li-ion akkumulátort építenek, amely mindkét változat számára 47 km-es tisztán elektromos hatótávot biztosít. A hivatalos fogyasztási adat az E Hybrid esetében 2,6, az R változat esetében 2,7 liter száz kilométerre, ami természetesen csak az első száz kilométerre igaz, amikor feltöltött akkumulátorral indul az autó.

A hibrid Touaregek ára 72 378 euró, illetve 84 660 euró lesz Németországban, bár az előbbiből ott közel hatezer euró lejöhet környezetvédelmi támogatás címén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.