Az E.ON-nál is vége lesz az ingyen villanyautó-töltésnek

2020.10.22. 11:02

Ahogy az energiacég fogalmaz, bevezető árakat alkalmaznak, ami kifejezetten kedvező díjszabást jelent, bár nem tudni, hogy ezt meddig alkalmazzák.

eon tolto

Egyelőre az E.ON váltóáramú villanyautó-töltőin 49 Ft/kWh+4 Ft/perc, az egyenáramú gyorstöltőkön pedig 57 Ft/kWh+11 Ft/perc lesz a töltés ára. Fizetni a cég saját dirvE.ON fantázianevű alkalmazásán keresztül lehet majd, állítólag nem csak alkalmanként, de havi elszámolásban is.

Az alkalmazás az épp nem használt töltők lefoglalását is lehetővé teszi akár fél órával a töltés megkezdése előtt, és a töltés folyamata is nyomon követhető rajta. Ezen felül közvetlen kommunikációs lehetőséget biztosít a többi felhasználóval, így elvben egyeztetni is lehet arról, hogy ki meddig foglal egy töltőpontot, de a kiszemelt töltő felszabadulását is jelzi a program.

A tucatnyi nagyobb, és számtalan kisebb villanytöltő-üzemeltető közül egyre több tér át valamiféle fizetős megoldásra, bár az árképzés egyelőre elég kaotikus képet mutat: vannak időarányosan, és fogyasztás-alapon számlázó cégek, illetve, ahogy az E.ON esetében, vegyes megoldások is. A jellemző ár a 80-120 Ft/perc, illetve 65-150 Ft/kWh tartományba esik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.