Lexus sportkocsit kapott a japán rendőrség

2020.10.27. 06:03

Maga a Lexus igazgatója, Kazuo Nakamura ajándékozta Tochigi prefektúra rendőrségének ezt az egyedi Lexus LC 500 kupét, amely a szabványos fekete-fehér rendőrségi színek mellett fényhidat, és a jellegzetes aranyszínű rendőrségi címert is magán viseli.

Jellemzően a japán rendőrök sem járnak túl izgalmas autókkal – jellemzően nagyobb méretű, belpiacos, négyajtós modelleket használnak – de a Tochigi rendőrség állítólag kicsit olyan ebből a szempontból, mint errefelé a Dubaji rendfenntartók: már eddig is akadt néhány különlegesebb autó a flottájukban. Van Nissan GT-R-jük, néhány Honda NSX-ük, és korábban Mazda RX-7-es, Subaru Impreza WRX STI és különböző Skyline GT-R-ek is előfordultak itt.

Amennyire tudni lehet, a rendőrségi színeken, a fényhídon és a kommunikációs eszközökön túl más változtatást nem végeztek az autón, így abban itt is a Lexus jól ismert 5 literes V8-as szívómotorja dolgozik, amely 464 lóerős, és tízfokozatú automata váltón át hajtja a két hátsó kereket. Ez a technika valószínűleg bőségesen elég lehet a legtöbb gyorshajtó elfogásához, bár van egy olyan érzésünk, hogy az efféle látványos gépek arrafelé is inkább a hírnévépítésben, mint a bűn konkrét üldözésében játszanak jelentős szerepet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.